Dag 12

Dag 11 Bryce Canyon – Page Dag 13 Page

 

23 augustus 2017 – Page

Vanmorgen staat Antelope Canyon op het programma. En vanmiddag nog een boottocht op Lake Powell. Om 8.30 moeten we bij de ingang van Lake Powel zijn. Dus vroeg ontbijten en daarna om 8.10 vertrekken. Het is maar een klein stukje rijden en iets voor half 9 rijden we het parkeer terrein op. We gaan naar de kassa en betalen onze tickets. Ook moet er nog een toeslag betaald worden voor het feit dat we op het Navajo indianen terrein zijn.

We hebben nu nog een half uurtje de tijd voordat we naar binnen mogen. We kijken wat rond in de shop. 10 minuten voordat de tour vertrekt moeten we binnen zijn in de wachtruimte. Op dat moment is er een tour voor ons nog niet compleet vol zodat we al 10 minuten eerder mogen vertrekken. Aan het begin krijgen we een kleine uitleg over de tour. En een aantal regels waar we ons aan moeten houden. Vervolgens moeten we eerst een paar honderd meter lopen naar de ingang van de Canyon. Daar sluiten we aan bij de groepen die ons voor zijn. Daar worden voor degenen die dat willen de camera’s goed ingesteld om zo de mooiste foto’s te maken. Daarna nog een laatste regel waar we ons aan moeten houden: op de trappen wordt er niet gefotografeerd. Dat is te gevaarlijk en houdt enorm op. Daarna mogen we de eerste trap af. En omdat we gelijk de diepte in moeten is dat een aardig steile trap.We lopen in colonne achter de andere groepen aan. En moeten regelmatig wachten. Onderweg zien we het ene na het andere mooie stukje canyon. We blijven fotograferen. Te veel om allemaal te plaatsen maar hieronder een aantal van de gemaakte foto’s.

 

 

   

 

Na een klein uur zijn we weer bij de uitgang. En voor we weten komen we weer boven de grond.

 

Na de tour rijden we eerst naar Page waar we wat boodschappen doen en in onze kamer opeten. In de middag hebben we om 14.30 een boottocht van 1,5 uur geboekt op Lake Powel. We melden ons bij Lake Powell Resorts  & Marinas. We moeten wachten totdat we worden opgehaald om naar de boot te gaan. We blijven vlak bij de uitgang wachten zodat we als eerste richting de boot kunnen en een mooi plekje kunnen bemachtigen. Buiten zien we diverse boten liggen en er wordt er al één bevoorraad. Na enige tijd mogen we naar het meer lopen om daar via de steiger naar de boot te gaan. We vinden een mooi plekje en krijgen een audioset met koptelefoon om diverse informatie te krijgen. We varen eerst richting de Glen Canyondam. Het meer is zo groot en bevat zoveel water dat het net voor de dam wel 150 meter diep is en de omgeving wel 6 maanden van water kan voorzien in geval van droogte. Daarna zetten we koers richting de antelope canyon. Maar dan het deel dat gevuld is met het water van Lake Powell. De canyon wordt als we er verder invaren steeds smaller. Op een gegeven moment moeten we wel draaien. Omdat het verderop ook niet meer kan. We rotswanden veranderen steeds. En elke keer zijn de kleuren weer anders.

Na 1,5 uur komen we weer terug bij de haven. Het was een mooie tocht. Zeker de moeite waard!!

 

 

 

 

 

 

 

Daarna rijden we terug naar het hotel waar we nog even in het zwembad genieten. Als het zeven uur is gaan we op weg naar Denny’s. Hier hebben we ook in Las Vegas al een keer gegeten. Toen goed bevallen, dus vandaag nog een keer. We nemen allemaal een burger. Tijdens ons eten zien we het in de verte onweren. Het weer zal toch niet omslaan… Maar als we na afloop buiten komen is het nog steeds zeer warm. Het zal wel meevallen met de omslag. Als we terug in ons hotel zijn drinken we nog wat en duiken we ons bed in. Weer een dag voorbij.