Dag 10

Dag 9 Las Vegas – Bryce Canyon Dag 11 Bryce Canyon – Page

21 augustus 2017 – Bryce Canyon

Vandaag vroeg op. We willen de Bryce Canyon in. En omdat  het weerbericht ’s middags minder is willen we vroeg op pad. We willen echt een stuk het park in lopen. Om 9:30 vertrekken we richting het park.

We moeten bij Sunrise Point zijn. Daar begint te trail. Als we aankomen is het al druk. Maar al snel snappen we waarom. Boven bij het uitzicht punt staan een flink aantal park rangers. En er staan ook allerlei opstellingen van telescopen e.d. om de eclips te zien. Ik dacht dat die pas in de middag zou zijn, maar we horen dat de eclips om 10:13 begint en 11:35 op zijn grootst (83%) is.

Maar omdat het nog niet zo laat is lopen we eerst een stuk de canyon in.

Het is nu heerlijk weer. En nog geen kwart over tien. Het pad is behoorlijk stijl en langs de randen loopt het behoorlijk  omlaag. Na enige tijd roept Femke me om snel te komen. Er zit een eekhoorn op een rots en die is leuk te fotograferen. Ik maak snel wat foto’s. Maar omdat hij gewoon blijft zitten besluit ik om nog wat dichterbij te komen. En het beestje blijft gewoon zitten.

We lopen nog wat verder, maar alles wat we omlaag lopen moeten we ook weer omhoog. Na enige tijd vinden we het mooi en lopen weer omhoog. Boven is het nog drukker geworden. Allemaal mensen die de eclips komen bekijken. Wij gaan met de auto nog wat verder. We willen naar het eindpunt van de Bryce Canyon. Naar Rainbow Point. Het is nog een aardig stuk rijden, maar net op het hoogtepunt van de eclips komen we daar aan. Het is inmiddels wat schemerig geworden. Je kunt merken dat er een stuk zon mist. We maken daar foto’s van de omgeving maar ook van de eclips.

We hebben geen brillen, maar als de zon maar achter een paar lichte wolken zit is hij goed te zien. We rijden daarna weer terug naar het begin van de Canyon.

Onderweg komen we nog langs het ‘viewpoint Natural Bridge’ Daar maken we ook nog wat foto’s. Daarna hebben we het wel gezien. We gaan terug richting ons hotel.

Maar eerst halen we bij een supermarkt nog wat brood. Nou ja een hele baguette voor wel $ 3,99!! Maar oké, deze is wel te eten. In onze kamer eten we dus wat.We willen nog gaan zwemmen, maar Astrid gaat eerst nog wat sporten.

Ik maak daarna nog wat foto’s van het hotel en de omgeving. Ik kom Astrid tegen als ze klaar is en we lopen nog even langs de overkant. Daar hebben ze wat leuks oud Westerns nagebouwd. Daarna lopen we naar de kamer.

Maar na enige tijd lijkt het weer slechter te worden. Eerst druppelt het maat wat. Maar dat druppelen gaat over in serieuze regen.

En daarna in een hagelbui. Omdat er bijna geen wind is blijft de bui lekker hangen en komt er veel water omlaag.

We hebben geen zin meer om te zwemmen en blijven in onze kamer. Ik werk de blog nog bij en rond etenstijd kijken waar we gaan eten. Het wordt Valhalla. Een pizzeria in het park. We rijden er heen en gaan naar binnen. Maar wat voor tent is dit. Een paar tafels en een balie waar we kunnen bestellen. We nemen plaats en kiezen welke pizza en welke toppings we er op willen hebben. Als we een voorbeeld van een 10″ pizza en een 16″ pizza zien vinden we de 10″ toch wat klein. We nemen dus de 16″. Maar als deze op tafel komen lijken de tafels ineens erg klein. Wat een pizza’s. Maar eens kijken hoever we komen. We krijgen allemaal maar 5 van de 8 punten weg. Maar hé, dit is Amerika. Dus je regelt gewoon 2 dozen en neemt de rest mee. Voor later op de avond. We zitten ’s avonds nog wat TV te kijken als om 22 uur er nog een paar pizzapunten de magnetron in gaan. Binnen de kortste keer ruikt de kamer weer naar pizza. Daarna pakken we nog het grootste deel van de tassen in zodat we morgen op tijd naar Page kunnen rijden.