Dag 4

Dag 3 San Francisco Dag 5 Mammoth Lakes

 

15 augustus 2017 – San Francisco – Mammoth Lakes 

Na de pizza van gisteren avond zijn we gelijk gaan slapen. Vanmorgen moesten we weer vroeg op. Rond 6 uur uit bed. Snel een provisorisch ontbijt met wat drinken. Iedereen snel douchen en opfrissen en alle spullen inpakken. Om 7 uur vertrekken we uit het hotel op weg naar de metro bij Powell Street. Het wordt al druk in de stad. Maar de meeste mensen komen de stad in. Als we met de metro  op de luchthaven aankomen nemen we de airtrain naar de Car-Rentals. We stappen gelijk de hal in.

Wij gaan naar de balie van :

Daar proberen ze ons natuurlijk een grotere auto aan te smeren. Maar we antwoorden overal nee op.

Daarna mogen we naar de garage en worden we naar het vak met Midsize SUV’s verwezen.

Na wat discussie (details volgen wel als we terug zijn) nemen we een Nissan Rogue. Daar gaan we mee op pad richting Mammoth Lakes. Maar eerst San Francisco uit. Dat is al een hele toer. Maar eenmaal op de goede snelweg rijdt het al snel soepeltjes. Onderweg heb ik al ergens een Walmart gezocht om de benodigde spullen (Koelbox met ijs) voor onderweg te halen. Na eerst een verkeerde afslag genomen te hebben, komen we er uiteindelijk toch. Dan binnen op zoek naar koelboxen. We vinden een niet te grote en ook niet te kleine. Daarna doen we gelijk boodschappen voor de eerste dag. Bij de kassa kopen we ook nog een zakje ijs. Bij de auto stoppen we het drinken en eten in de koelbox. Daarna gieten we de zak ijs er in. Maar die is zo groot, dat we ook de natuur nog een handje helpen door de plantjes het overgebleven ijs te geven. Daarna snel op weg naar Yosimite NP. De wegen worden steeds ruiger en we gaan al snel omhoog. Mooie afgronden en uitzichten wisselen elkaar af. Omdat we niet zeker weten of we met de creditcard de National Pass voor alle parken kunnen betalen willen we nog pinnen. En plotseling zien we daar een Rabobank. Die moet toch te vertrouwen zijn!! Als we verder rijden komen we bij de ingang van het park.

 

We betalen en mogen door. De rit is erg mooi. Op diverse plaatsen stoppen we om een foto te maken.

Maar opeens zijn we bij Olmsted Point. En heel mooi uitzichtpunt.

Daar moeten we een aantal foto’s nemen. Femke klimt op een stuk rots om nog mooier uitzicht te hebben.

Daarna rijden we weer verder. De aankomsttijd in Mammoth Lakes wordt al later. Staat nu op bijna 19 uur. De receptie is om 17 uur al gesloten. Dus hebben we al gebeld dat we later komen. Ze zouden de sleutel voor ons klaar hangen. Bij Lee Vining slaan we rechts af en moeten we nog ruim 20 miles rijden. Tegen 19 uur komen we aan. De sleutel hang inderdaad aan de deur in een enveloppe.

Het huisje hebben we snel gevonden. Het is wat oubollig maar wel erg compleet.

Beneden een woonkamer, keuken en wc/badkamer.

Boven 2 slaapkamers, een wc en douche. Daar worden we blij van.

We pakken wat spullen uit en lezen dat de wasserette nog tot 22 uur open is. Snel wassen we de vieze kleren nog, en kunnen deze ook nog drogen. Ondertussen maakt Daan macaroni. Lekker simpel en goedkoop.

Rond 22 uur heeft iedereen het wel gehad en gaan we naar bed.

Weer een dag verder. Het blijft een mooie reis .

One thought on “Dag 4

  1. En gisteren hagelt en sneeuwt het in Yosemite… leuk om tr volgen jullie avonturen… geniet nog van de rondreis..

Comments are closed.