Dag 5

Dag 4 San Francisco – Mammoth Lakes Dag 6 Mammoth Lakes – Las Vegas

 

16 augustus 2017 – Mammoth Lakes

Vandaag doen we rustig aan. Astrid loopt een rondje door het dorp en spot gelijk wildlife. Een paar eekhoorns. Onderweg vindt ze ook een mooie supermarkt. Daar haalt ze een stokbrood wat met groot gejuich wordt begroet. Want het brood van gisteren is eigenlijk niet te eten.

Nadat we allemaal hebben gedoucht gaan we op pad. We willen nog een stuk terug de Tioga-pas op. Gisteren zagen we daar nog sneeuw, en daar willen we heen. Maar eerst moet de auto weer worden vol getankt. Vlak bij Lee Vining zit een tankstation. Niet de goedkoopste, maar we hebben benzine nodig! Astrid betaald alvast $ 50,– Wat we niet tanken krijgen we weer terug op onze CC. Daarna weer de Tioga-pas op. De omgeving is nog steeds indrukwekkend. Na enige tijd vinden we het meer waar de sneeuw lag. Als we naar de sneeuw lopen zien we dat er kinderen in het meer zwemmen. Het lijkt ons nogal koud, maar ja.

 

 

 

 

 

 

Daarna lopen we door naar de sneeuw. We zijn niet de enigen. Maar als we op de sneeuw staan is het meer ijs. Binnen de kortste keren lig ik onderuit! Wat een lol!We laten een foto maken en gelukkig weet deze ‘fotograaf’ hoe je een foto moet maken.

 

 

 

 

 

Natuurlijk kan het niet nagelaten worden om een paar ijsballen te gooien!

 

 

 

 

 

We lopen nog even door achter de sneeuw. Het is een mooi stukje natuur hier.

 

 

 

 

 

Als we weer terug naar de auto lopen zien we een Amerikaanse Zeearend vliegen. Snel pak ik mijn camera e probeer hem te fotograferen. Helaas is hij wel ver weg, maar met een beetje inzoomen is hij duidelijk te zien.

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarna rijden we nog even door, maar besluiten toch weer snel terug te gaan. We krijgen honger en willen bij het tankstation in Lee Vining nog wat eten. We nemen een hamburger of wat salade en gaan weer op ‘huis’ aan.  Voor het eten lopen we nog even langs de winkels en komen we langs een leren jassen shop. Daan zijn geld ‘brand’ in zijn handen dus koopt hij een leren jas. Maar voor dat geld kun je hem in Nederland ook niet kopen. Daarna rijden we langs de supermarkt en besluiten om ‘gezond’ te eten. Bloemkool met aardappelen in schil in de magnetron en Italiaanse worstjes. Het lijkt wel of we echt thuis zijn. Na het eten hangen we nog even op de bank maar gaan rond 10.30 naar bed. Morgen op pad naar Las Vegas!!!