Dag 1

Dag 2 San Francisco

 

12 augustus 2017 – Amsterdam – Toronto – San Francisco

We zijn onderweg. Helaas zagen we gisteren avond al dat de vlucht naar Amsterdam vanuit Toronto al vertraging had richting Schiphol. Vanmorgen bij het wakker worden (5.15) was de vertraging al weer opgelopen. Een lekker begin!!!! Maar we gaan gewoon met vol goede moed op pad. De buurman stond om 6.30 klaar om de koffers in te laden en ons naar het station te brengen. In Zaandam moesten we overstappen. En jawel, onze trein naar Schiphol had vertraging. Van 10 naar 15 naar 20 naar 25 minuten…. Tja op zo’n dag! Uiteindelijk besloten om de eerste trein maar weer naar Sloterdijk te nemen.

Daar even tijd voor een koffie bij de Starbuck’s. Terwijl ik met Femke bij de bagage wachten als Astrid en Daan de koffie halen  valt Femke’s oog op de piano op station Sloterdijk. Zodra deze vrij is sprint Femke er heen.

Een aantal mensen kregen een gratis ‘concert’.

 

 

 

 

 

 

Op Schiphol aangekomen eerst onze reistassen laten insealen. Vervolgens vol goede moed naar de incheck balie. Tja en dan blijkt, we zijn niet de enigen.

De rij is enorm. Maar omdat er veel mensen zijn met aansluitende vlucht duurt het allemaal wat langer dan normaal. Eenmaal aan de beurt wordt alles duidelijk. Zodra we vliegen worden we waarschijnlijk om geboekt op een andere vlucht van Toronto naar San Francisco. Dan is de vertraging pas bekend. Maar we gaan de 4 uur waarschijnlijk wel overschrijden. Niet leuk, maar dan staat er tenminste nog een vergoeding tegenover.

Na de incheck, de security-check. Dat verloopt vrij spoedig. Alle spullen in een bakkie, zakken leeg, riemen los en ff met je handen in de lucht gescand worden. Bij niemand zijn er problemen. We kunnen nu naar de paspoort-check. Astrid en Daan mogen snel door, maar Femke en ik worden gecontroleerd of Femke’s moeder wel toestemming gegeven heeft. Maar gelukkig zijn alle papieren in orde.

Zo we zijn achter de douane. Nu eerst ff zitten en wat eten. Langzamerhand krijg ik pijn in mijn rug van mijn rugtas. Onder het genot van een drankje en een broodje kan ik mooi de blog alvast updaten. Astrid kijkt inmiddels online of er in ons vluchtschema al wat veranderd is. En ja, onze vlucht van Toronto naar San Francisco is verplaatst naar Zondag om 8.15 (plaatselijke tijd). Dat betekend een overnachting in Toronto. Gelukkig hebben we een reisspecialist onder ons. Dus dat gaat allemaal goed geregeld worden. Maar dat betekend ook dat we pas zondag om 10.25 (plaatselijke tijd) in San Francisco landen. Met transport naar het hotel wordt dat pas om 12 uur daar. Een flinke vertraging dus. Maar we houden nog wel wat tijd over om in San Francisco wat te doen. En de fietsen hebben we pas maandag gehuurd, dus dat gaat ook lukken.

Voorlopig zo wel even genoeg. De volgende update zal wel in Toronto zijn.

En inderdaad komt de volgende update uit Toronto. Wat een dag inmiddels. De vlucht vertrok pas om 16 uur. 4 uur te laat. Bij de gate kregen we al te horen dat we in Toronto onze vlucht niet zouden halen.We waren al overgezet op een vlucht een dag later. Dat betekende dat we in Toronto moesten overnachten. We zouden daar alle details horen. De vlucht zelf was op zich prima. Het eten en de verzorging ook. Maar de stewardessen van Air Canada hadden er geen zin in. Wat een stelletje…. Van één was de omvang zodanig dat elke keer als ze langs kwam je een flinke zet kreeg. Ze paste niet door het gangpad!!!!

Om 18 uur landen we op Toronto. Alle tijden die ik vermeld zijn altijd de plaatselijke tijden. Maar ook nu weer, we zijn veel te laat en staan we dus  ergens achteraf op de luchthaven en moeten we via de trap en bussen naar de terminal. Maar helaas maar 2 bussen waar alle mensen mee vervoerd moeten worden. Vervolgens kom je op de luchthaven en wordt je door iedere Air Canada medewerker verder de luchthaven in gestuurd. Totdat je door de douane bent en naar de 3e verdieping wordt gestuurd naar het Air Canada flight center. Nou dat is me een flight center. Je wordt eerst door een jong meisje naar een telefoon gestuurd. Bel met 810 en u wordt geholpen. Ja nou je wordt daar heen gestuurd waarvan het jonge meisje net zei dat je niet zomaar daar heen mocht. We mogen dan toch in de rij gaan staan. Dat duurt een klein uur. Maar we horen al dat er geen hotels meer zijn in Toronto. Air Canada kan en gaat niets regelen. Maar het ligt ook niet aan Air Canada. Nee de luchtverkeerleiders staken. En daarom is het al 2 dagen een zootje. Als we bij de balie staan krijgen we de instapkaarten voor morgen, en een voucher van CAD 10,– voor diner en één voor ontbijt. Nog een succes en goede nacht en dat was het dan. Als we vragen waar we dan moeten slapen krijgen we te horen dat we ergens in de luchthaven maar een plekje moeten zoeken. We krijgen nog 4 pakketjes met een dekentje en dat was het dan echt.

Net wat eten gevonden. Een paar vette pizza stukken en een paar flesjes drinken. Nu een slaapplekje gevonden. Femke slaapt al op het dekentje.

De rest heeft het ook gehad. Morgen om 6 uur kunnen we door de douane en op naar het laatste stuk van onze heen vlucht. Komen we ooit in San Francisco????