Voorbereiding

Begin 2016 ontstond het idee om naar Amerika op vakantie te gaan. Omdat dit toch ook wel wat voorbereiding zou gaan kosten werd besloten om in 2016 niet op vakantie te gaan, maar dat in 2017 te gaan doen.

Het eerste wat we zijn gaan doen is bij de ANWB een ‘ouderwetse’ kaart te kopen van zuid-west Amerika.

De kaart werd op tafel uitgespreid en de eerste plannen werden gemaakt.

Over het volgende werd nagedacht:

  • Waar beginnen we?
  • Waar eindigen we?
  • Welke route gaan we volgen?
  • Welke plaatsen willen we beslist zien
  • In welke periode gaan we?

De eerste contouren van de reis werden zichtbaar.

Het eerste plan was om van San Francisco naar Phoenix te reizen. De vluchten tussen deze plaatsen en Amsterdam leken goedkoper dan heen en terug van San Francisco of heen van San Francisco en terug van Los Angeles.

Op diverse plaatsen onderweg werden alvast hotels of lodges bekeken en genoteerd. Na het eerste plan hebben we dit een tijd zo laten bezinken.

Na enige maanden hebben we de route nog eens bekeken en her en der aanpassingen gemaakt. Toen in augustus 2016 bleek dat een lodge in Sequoia (Montecito Sequoia Lodge)in de zomer alleen een hele week te boeken was moesten we de route toch weer omzetten. We besloten daarom toch naar Yosimite NP te gaan. Maar daar iets vinden bleek ook lastig. Uiteindelijk in Mammoth Lakes wat gevonden. Maar de route moest flink om.

Later hebben we ook besloten om de route vanaf Mammoth Lakes naar Las Vegas aan te passen. I.p.v. onderlangs via Sequoia NP naar Tulare (overnachting) en Bakersfield en Barstow naar Las Vegas te rijden gaan we nu vanaf Mammoth Lakes via Death Valley naar Las Vegas.

Inmiddels waren de tickets naar Amerika ook te boeken. Omdat een rechtstreekse vlucht toch wel veel duurder was hebben we besloten om op 12 augustus met Air Canada via Toronto naar San Francisco te vliegen. De terug reis gaat nu op 30 augustus van Los Angeles via Frankfurt naar Amsterdam.

Dat betekent dat we ook het laatste stuk nog moeten aanpassen omdat Los Angeles niet in de route zat. Maar ook daar werden hotels gevonden.

Alle hotels op de route werden geboekt via Expedia zodat die prijzen vast zouden liggen. Aanpassen kon altijd nog. Alle kamers waren tot enkele dagen voor aankomst nog te annuleren indien we betere aanbiedingen zouden vinden.

Ook hebben we alvast een aantal nieuwe dingen voor de reis aangeschaft. En hebben we inmiddels een aantal excursies geboekt zodat we daar zeker plaats hebben.

Vanaf nu is het aftellen tot de vertrekdatum.